Declaraţia de Confidenţialitate

În primul rând, intimitatea dumneavoastră este importantă pentru noi. Ştim că așa spun toate notificările similare, dar sincer noi vorbim serios. Ne-aţi acordat încredere folosind serviciile IVA professional şi apreciem această încredere. Aceasta înseamnă că ne luăm angajamentul să protejăm toate informaţiile personale pe care ni le încredinţaţi.

Acest document descrie cum folosim şi cum procesăm datele dumneavoastră personale, informaţii pe care sperăm să vi le transmitem în mod transparent şi uşor de citit, să înţelegeţi ce dorim să vă comunicăm fără a vă plictisi inutil. Ca bonus, veţi afla şi cum ne puteţi contacta dacă aveţi întrebări cu privire la datele dumneavoastră personale, întrebări la care ne vom bucura să vă răspundem. Vă rugăm să citiţi şi declaraţia noastră separată despre cookie-uri, din care veţi afla în ce fel foloseşte IVA professional cookie-urile şi alte tehnologii similare.

Am putea modifica Declaraţia de Confidenţialitate din când în când. Dacă ţineţi la intimitate, vizitaţi cu regularitate această pagină şi veţi şti exact ce se întâmplă.
Trist dar necesar: Dacă nu sunteţi de acord cu această Declaraţie de Confidenţialitate trebuie să încetaţi să mai folosiţi serviciile noastre.

Ce tipuri de informaţii personale colectează IVA professional?

OK, deci doriţi mai multe informaţii. Iată detalii mai aprofundate despre informaţiile pe care le colectăm.

Informaţii personale furnizate de dumeavoastră.

IVA professional colectează şi utilizează informaţiile pe care ni le oferiţi. Când efecuați o comandă vi se vor cere (cel puţin) numele şi prenumele, adresa de livrare, adresa de e-mail și numătul de telefon. Este posibil să vă cerem şi o adresa de facturare și informaţii pentru plată.

Dacă aveţi nevoie să contactaţi echipa noastră de la serviciul clienţi sau să ne contactaţi prin alte metode (cum ar fi prin reţelele sociale sau comunicarea prin website-ul nostru) vom colecta informaţii şi de acolo. După efectuarea unei comenzi, clienţii pot fi rugaţi să facă o evaluare pentru a ajuta alţi clienţi să primească ceea ce îşi doresc.

Există şi alte situaţii în care ne veţi transmite informaţii. De exemplu, dacă folosiţi un dispozitiv mobil, puteţi da permisiunea IVA professional pentru a vedea locaţia dumneavoastră curentă. Aceste informaţii ne ajută să vă oferim cel mai bun serviciu. Puteţi să deschideţi un cont de utilizator, ceea ce vă permite să salvaţi setările personale, să încărcaţi fotografii, să evaluaţi comenzile anterioare sau să planificaţi şi să administraţi comenzile viitoare (lucruri foarte utile).

Puteţi să participaţi la programe de recomandări sau premii. Acest lucru înseamnă şi că ne veţi transmite informaţii personale. În plus, ne puteţi transmite un feedback sau ne puteţi solicita ajutorul la utilzarea serviciilor noastre.

Informaţii personale pe care le colectăm automat

Chiar dacă vizitarea website-ului sau a aplicaţiilor noastre nu are ca rezultat efectuarea unei comenzi, este posibil ca noi să colectăm automat anumite informaţii. Printre acestea se numără IP-ul dumneavoastră, data şi ora la care aţi accesat serviciile noastre, hardware-ul, software-ul sau browser-ul de internet pe care le utilizaţi şi informaţii despre sistemul de operare al computerului dumneavoastră precum versiunea aplicațiilor şi setările de limbă. Putem colecta şi informaţii despre unde aţi dat clic şi ce pagini aţi vizitat.

Dacă folosiți un dispozitiv mobil, este posibil să colectăm date de identificare a dispozitivului, setările și caracteristicile specifice acestuia, detalii ale locației, erori ale aplicației sau alte activități ale sistemului. Când faceți o comandă, sistemul nostru înregistrează prin ce mijloace și pe ce website-uri ați efectuat comanda sau dacă ați accesat direct site-ul IVA professional și/sau aplicațiile sale.

De ce colectează și utilizează IVA professional datele dumneavoastră personale?

Utilizăm informațiile colectate despre dumneavoastră pentru diverse scopuri. Acestea pot fi:

Planificare și organizarea comenzilor viitoare: pentru început, vă folosim datele personale pentru a completa și procesa comanda dumneavoastră online, ceea ce este scopul nostru ca și companie.

Serviciul clienți: oferim asistență pentru clienți la nivel internațional.

Facilităţile contului: utilizatorii IVA professional pot crea un cont pe website-uile sau în aplicaţiile noastre. Utilizăm informaţiile pe care ni le furnizaţi pentru a administra acest cont, ceea ce vă permite să faceţi lucruri utile. Puteţi să vă administraţi comenzile viitoare, să profitaţi de oferte speciale, să faceţi mai uşor comenzi şi să vă administraţi setările personale. Vă permite şi să vedeţi comentariile pe care le-aţi trimis. Dacă doriţi, puteţi partaja anumite informaţii din contul dumneavoastră, creând un profil public.

Activităţi de marketing: utilizăm informaţiile dumneavoastră şi pentru activităţi de marketing.

Aceste activităţi pot include:

  • Utilizarea informaţiilor dumneavoastră de contact pentru a vă trimite noutăţi despre produsele şi serviciile noastre, atunci când faceţi o comandă prin noi sau când configuraţi un cont de utilizator. Vă puteţi dezabona de la aceste comunicări de marketing, oricând, rapid şi uşor. Trebuie numai să daţi clic pe link-ul de ˝Dezabonare˝ inclus în fiecare newsletter.
  • Pe baza informaţiilor pe care ni le furnizaţi vi se pot arăta oferte personalizate pe website-ul IVA professional, în aplicaţii sau pe website-uri şi aplicaţii terţe (inclusiv pe reţelele sociale). Acestea pot fi oferte pe care le puteţi accesa direct pe website-ul IVA professional, oferte ale unor terţi sau produse despre care credem că v-ar interesa.
  • Când participaţi la alte activităţi promoţionale (tombole, concursuri sau programe de recomandare) informaţii relevante vor fi utilizate pentru a administra aceste promoţii.

Comunicarea cu dumneavoastră: pot exista momente în care vă contactăm prin poştă, e-mail, telefon, IM sau SMS. Metoda pe care o alegem depinde de informaţiile de contact pe care ni le-aţi furnizat anterior. Procesăm comunicările primite de la dumneavoastră. Pot exista diferite motive pentru acest lucru, printre care:

  • Răspunsul la şi administrarea cererilor pe care dumneavoastră sau cazarea pe care aţi rezervat-o le faceţi. IVA professional oferă clienţilor diferite mijloace prin care aceştia să schimbe informaţii, cereri şi comentarii despre cursuri sau evenimente. Pentru mai multe informaţii derulaţi în jos şi citiţi secţiunea ˝Cum procesează IVA professional comunicări pe care dumneavoastră?˝.
  • Dacă nu aţi finalizat o comandă, vă putem trimite un e-mail pentru a vă reaminti să continuaţi comanda. Credem că acest serviciu suplimentar vă este util pentru a continua comanda fără să mai trebuiască din nou să căutaţi sau să introduceţi detaliile necesare finalizării comenzii.
  • Când utilizaţi serviciile noastre vă putem trimite un chestionar sau o invitaţie pentru a evalua experienţa dumneavoastră cu IVA professional.
  • Este posibil să vă trimitem și alte materiale referitoare la comanda făcută, precum modalități de a contacta IVA professional dacă aveți nevoie de asistență. De asemenea, vă putem trimite materiale referitoare la comanzile viitoare sau un sumar al comenzilor anterioare efectuate prin IVA professional.
  • Chiar și atunci când nu aveți comenzi viitoare, este posibil să vă trimite mesaje administrative, ca de exemplu alerte de securitate.

Cercetări de piață: uneori invităm clienții să ia parte la cercetări de piață. Orice detalii personale suplimentare pe care ni le furnizați pentru cercetarea de piață vor fi folosite numai cu acordul dumneavoastră.

Promovarea unui serviciu securizat și de încredere: pentru a crea un mediu sigur pentru dumneavoastră și partenerii de afaceri IVA professional, este posibil să folosim date personale în scopul detectării și prevenirii fraudelor și a altor activități ilegale sau nedorite. În mod similar, este posibil să folosim informații personale pentru analiză de risc și în scopuri de securitate, inclusiv pentru autentificarea utilizatorilor și pentru rezervări. În acest sens, este posibil să fie nevoie să reținem anumite comenzi.

Optimizarea serviciilor: utilizăm informații personale pentru analize de date. Acest lucru este parte integrantă a eforturilor noastre de a ne îmbunătăți constant serviciile și experiența utilizatorilor, dar pot fi folosite și pentru testări, soluționări ale unor erori și pentru a optimiza funcționalitatea și calitatea serviciilor noastre online. Principalul scop este de a optimiza și personaliza platforma noastră online conform nevoilor dumneavoastră, astfel încât site-ul nostru să fie mai ușor și mai plăcut de folosit.

Comentarii ale clienților și alte informații referitoare la comenzi. În timpul și după terminarea comenzii, este posibil să fiți invitat să faceți o evaluare a acesteia.

Deținătorii unui cont pot alege să afișeze un comentariu însoțit de un nume de ecran în locul numelui real (ambele pot fi alese în contul de utilizator). În plus, comentariul poate fi afișat anonim. Completând comentariul, sunteți de acord că poate fi afișat (așa cum este descris în detaliu în Termeni și Condiții) pe pagina de informații despre curs sau eveniment, aplicații mobile sau pe conturile de rețele sociale sau aplicațiile de rețele sociale. Scopul este de a informa alți clienți despre comandă sau alte servicii pe care le-ați folosit.

Dacă indicați că un comentariu de la un client a fost util sau nu, vom agrega informația cu restul feedback-ului primit de la clienți pentru a sorta și clasifica comentariile. Scopul este de a ajuta alți clienți să găsească cursulu potrivit și evenimentul optim. În timpul convorbirilor cu personalul de suport al IVA professional, se pot asculta în direct apelurile sau acestea pot fi înregistrate pentru instruirea personalului. Înregistrările sunt păstrate pentru o perioadă limitată de timp și apoi șterse în mod automat, cu excepția cazului în care IVA professional are un interes legitim de a păstra o anumită înregistrare pentru o perioadă mai lungă de timp (cât este nevoie), inclusiv în scopul investigării fraudelor. Înregistrările telefonice vor fi procesate în concordanță cu prevederile acestei Declarație de Confidențialitate.

Scopuri juridice: în final, în anumite cazuri, este posibil să vă utilizăm informațiile pentru a gestiona și soluționa litigiile juridice, pentru investigații de reglementare și de respectare a termenilor, sau pentru a pune în aplicare termenii de utilizare ai serviciului de comenzi online, după cum se așteaptă în mod rezonabil. Pentru a procesa informațiile așa cum au fost descrise mai sus, ne bazăm pe următoarele temeiuri juridice: Executarea unui contract: Utilizarea informațiilor poate fi necesară pentru a executa contractul pe care îl aveți cu noi. De exemplu, dacă utilizați serviciile noastre pentru a face o comandă, vă vom utiliza informațiile pentru a ne îndeplini obligația de a finaliza și a administra acea comandă în conformitate cu contractul pe care îl avem cu dumneavoastră. Interese legitime: Putem folosi informațiile pentru interesele noastre legitime, cum ar fi oferirea celui mai bun conținut adecvat al website-ului, e-mailuri și newsletter-uri, pentru a ne îmbunătăți și promova produsele și serviciile, precum și conținutul pe website-ul nostru, și în scopuri legale, administrative și de detectare a fraudei. Consimțământ: Ne putem baza pe acordul dumneavoastră de a vă utiliza informațiile personale în anumite scopuri directe de marketing. Vă puteți retrage consimțământul în orice moment, contactându-ne la adresele de la sfârșitul acestei declarații de confidențialitate.

Cum partajează IVA professional datele dumneavoastră cu terțe părți?

În anumite circumstanțe, vă vom partaja datele personale cu terțe părți.

Furnizori terţi de servicii: Este posibil să utilizăm furnizori de servicii pentru a vă procesa datele personale în numele nostru. Această procesară acoperă câteva scopuri, printre care trimiterea de materiale de marketing. Furnizorii terţi de servicii au semnat clauze de confidențialitate și nu li se permite să utilizeze datele personale în alte scopuri.

Furnizorii de plată și (alte) instituții financiare: Când se solicită un ramburs pentru o comandă fie de dumneavoastră, fie de titularul cardului de credit folosit pentru a face comanda, s-ar putea să trebuiască să partajăm anumite detalii ale comenzii cu furnizorul de servicii de plată şi cu instituţia financiară relevantă, pentru a procesa rambursul. Aceste informaţii pot include şi o copie a confirmării rezervării sau adresa de IP folosită pentru a face rezervarea. În plus, mai putem partaja informaţii cu instituţiile relevante, în cazul în care considerăm că este strict necesar pentru detectarea şi prevenirea fraudelor.

Autorităţi competente: Dezvăluim date personale autorităţilor poliţieneşti în măsura în care este solicitat prin lege sau este strict necesar pentru detectarea sau aducerea în instanţă a fraudelor şi a altor fapte penale. Am putea să distribuim date personale şi unor autorităţi competente în protejarea şi garantarea drepturilor sau proprietăţilor noastre sau a drepturilor şi proprietăţilor partenerilor noştri de afaceri.